Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Tiental Quickers krijgt flink klop van sterk UNA

Gepubliceerd op 10 september 2017 door Marcel de Kler

Op een zonnig Nieuw Hanenburg stond een interessante krachtmeting op het programma. UNA degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Divisie en wil zo snel mogelijk weer terug naar dit niveau. De Haantjes promoveerden en mochten zich zelfs koploper noemen na 2 wedstrijden. Natuurlijk weet de Haagse ploeg dat de koppositie boven de stand leven is, maar toch was het interessant om te zien hoe ver Quick is tegen een kampioenskandidaat. Het publiek leek ook dezelfde mening toegedaan en het was gezellig druk op Nieuw Hanenburg.

Al snel was duidelijk dat de thuisploeg geen aanpassing in de speelstijl ging doen en namen het initiatief. Middels het bekende combinatievoetbal was het zoeken naar een opening. UNA liet zien geen kadootjes weg te geven en voetbalde erg slim, waardoor er weinig echter kansen te noteren vielen in de openingsfase. Can Memisoglu werd na dik 10 minuten spelen, middels een heerlijke steekbal van Marc Boshoff, de diepte in gestuurd alleen richting UNA doelman Stoskovic. Onder druk van een meegelopen verdediger schoot Memisoglu te slap in en kon de UNA doelman redding brengen. Het was wel wennen voor het publiek om de doelman van UNA in een Quick outfit te zien keepen, want zijn meegebrachte zwarte tenue werd logischerwijs afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort na deze kans, kwam Nabil Hadui goed opzetten langs de linkerkant, maar gaf de bal net te scherp voor het UNA doel langs, waardoor Memisoglu er net niet bij kon. Terwijl Quick het meeste balbezit had, kwamen de Brabanders uit het niets op voorsprong. Een voorzet werd half weggewerkt door de Quick defensie en net buiten het strafschopgebied stond Brian Boogers, die de bal ineens uit de lucht op zijn schoen nam en de 0-1 binnenschoot. De thuisploeg liet al snel weer van zich horen, maar vond wederom uitstekende doelman Stoskovic op haar weg. Zo bleven de Haantjes op de Brabantse duer kloppen, maar vonden nog geen ingang. Aan de andere kant gaf de thuisploeg bijna niets weg. Bijna, want de grootste kans voor UNA kwam voort uit een verkeerde inspeelbal in de opbouw. Brian Boogers kon vervolgens alleen op doelman Puister af, maar de UNA speler struikelde over de bal, die zo een eenvoudige prooi voor Puister werd.

Na een half uur spelen volgde een van de mooiste aanvallen van de dag. Een snelle combinatie door het centrum, waarbij de bal telkens eenmaal geraakt werd, eindigde bij Steven de Kruijf. Hij lobte de bal over de UNA doelman, maar die kon zijn vingertoppen er nog net achter krijgen, waardoor de bal op de lat kwam en de terechte gelijkmaker uitbleef. Tot de rust bleven echte kansen uit voor beide ploegen, mede door een goede organisatie achterin. De rust werd derhalve met een 0-1 stand gehaald en beide trainers zullen waarschijnlijk op hun eigen manier tevreden zijn geweest over het spel.

Na de rust ging het al snel mis voor Quick. Een verradelijke voorzet viel letterlijk in niemandsland, want keeper en verdediger waren op elkaar aan het wachten. Uiteindelijk werd Pepijn van Zwieten de Blom op lengte geklopt na de stuit en kopte Teun Sebregts de bal knap over doelman Puister in het doel; 0-2. Hierna leek Quick weer terug in de wedstrijd te komen. Marc Boshoff werd op fraaie wijze alleen richting de UNA doelman gestuurd en leek de bal in de aanname langs hem te spelen. De ervaren doelman bleef echter erg lang op zijn voeten en kon de bal nog net voor de voeten van Boshoff wegtikken, waarmee een zekere treffer werd voorkomen.

Het bleek een van de laatse wapenfeiten van de Haantjes te zijn geweest. Door wederom geklungel in de opbouw kon wederom Boogers alleen naar Jari Puister doorlopen en ditmaal liet Puister zijn klasse zien en pakte de inzet van de UNA uitblinker knap. Kort hierop sloeg het noodlot voor de Haantjes toe. Nick Tielemans werd met een crossbal goed vrijgespeeld richting Quick doel. Puister kwam uit en dwong hem naar buiten. Zijn poging om de bal te veroveren zette hij met een sliding in, waarbij hij de bal wel raakte, maar ook de tegenstander. De arbiter beoordeelde dit niet alleen als een overtreding, dus strafschop, maar ook als gemeen spel en toonde Puister de rode kaart. Voor het eerste viel wel iets te zeggen, maar de rode kaart was wel erg zwaar gestraft. Nabil Hadui moest vervolgens het veld ruimen voor invaldoelman Patrick Zunderdorp, die in de rust nog de nodige strafschoppen van de ballenjongens had gestopt. Op de inzet van Mart van de Gevel moest hij echter een antwoord schuldig blijven; 0-3.

Met nog een half uur te spelen was de genadeklap dus gevallen en dat was af te lezen aan de Haantjes. Het geloof was weg en hiermee de echte scherpte ook, waardoor ze rijp voor de slacht waren. Gelukkig voor de Haagse fans beet UNA niet echt door. Ze bleven vanuit de controle voetballen en namen geen enkel risico. Zakelijk heet dat dus. Een voorbeeld hiervan was de vierde Brabantse treffer. Quick kreeg een hoekschop en verloor de bal. UNA vloog eruit en na een perfecte counter werd de bal binnengelopen door Nick Tielemans bij het ingaan van het laatste kwartier; 0-4. Een aantal aanvallen verder werd ook nog de 0-5 genoteerd, waarbij Rob van Boekel zich knap vrijspeelde en met een erg fraaie lob doelman Patrick Zunderdorp verschalkte.

Eigenlijk had Quick nog geluk dat UNA verzuimde de overige grote kansen zo onzorgvuldig uit te spelen, dat het niet nog meer treffers om de oren kreeg. Dat had ook geen recht meer gedaan aan de verhoudingen, want tot de derde treffer speelde Quick helemaal geen slechte wedstrijd en kon het voetballend prima meekomen. UNA liet echter wel duidelijk zien hoe het niveau in de top van de Derde Divisie eruit ziet, want het was een erg sterke en degelijke ploeg, die zeker het eerste uur erg effectief met de kansen omging. Toch zal trainer Paul van der Zwaan, ondanks de forse nederlaag, zijn mannen weer op scherp moeten krijgen voor de uitwedstrijd tegen Be Quick, waar de punten weer vandaan meegenomen moeten worden naar Den Haag.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder (Roderick Meinema), Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Steven de Kruijf, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Can Memisoglu (Frank v.d. Heiden), Rachid Bouyaouzan, Nail Hadui (Patrick Zunderdorp)

Dankzij TV West is de samenvatting te zien via deze link
 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon