Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick ziet finaleplek HV toernooi door slap spel vervliegen

Gepubliceerd op 02 juni 2017 door Marcel de Kler

Op een heerlijk zonnige avond werd de tweede halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi gespeeld om de tegenstander van Derde Divisionist Westlandia te bepalen, die zich al eerder plaatste voor de finale. Waar de Delftse zaterdag eersteklasser al enkele weken klaar is, had de Haagse ploeg nog 4 wedstrijden in de nacompetitie gespeeld, waarin promotie naar de Derde Divisie werd afgedwongen. De vraag was of de Haantjes fris genoeg aan de aftrap zouden zijn, na het grote feest van afgelopen zondag. Hoe dan ook moesten de geblesseerde Kai van Hese en Frank van der Heiden langs de kant toezien. Waar Vitesse Delft op volle oorlogsterkte was, koos Paul van der Zwaan voor enkele reserves.

Vanaf het begin was duidelijk dat de Haantjes niet goed bij de les waren. Een eerste waarschuwing kwam nadat een verdediger de bal knullig onder de voet liet gaan, maar gelukkig voor hem het kansje verloren zag gaan. Het bleek slechts uitstel te zijn, want na vier minuten spelen lag de bal er al in voor de thuisploeg. Bij een voorzet werd slap verdedigd en Rick Burgering kon van dichtbij de 1-0 aantekenen. Gehoopt dat de Haagse ploeg nu wakker zou zijn, maar het speelde in een te laag tempo, verloor teveel duels en gaf teveel verkeerde passes. Dit was ook deels de verdienste van Vitesse Delft, dat wel gretig was en vol overtuiging speelde. Toch werd Quick nog wel gevaarlijk, toen Can Memisoglu zich goed vrijspeelde en alleen op het Delftse doel af mocht lopen, maar zijn inzet rakeling over zag gaan.

Ook de gastheren kwamen er af en toe gevaarlijk uit met de snelle voorhoedespelers. Zo kregen beide teams een goede kans na een aanval over de flank, maar bij Quick was de voorzet net te scherp, terwijl bij de thuisploeg oud Quick speler Jevon Blijd van de bal gelopen kon worden. Even later kreeg Nabil Hadui een goede schietkans, maar zijn inzet was veel te slap om de doelman zenuwachtig te maken. Aan de andere kant was er continu dreiging van spits Rick Burgering, die na goed doorzetten een hoekschop verdiende. Bij de tweede paal mocht Jefferson de bal helemaal vrijstaand binnenkoppen en zo stond na een half uur spelen de 2-0 op het bord. Quick speelde ver onder het gebruikelijke niveau en kon slechts spaarzaam voor wat dreiging zorgen. De Vitesse Delft defensie stond echter prima en gaf geen kansen weg. Op slag van rust werd een slechte inspeelbal van Quick genadeloos afgestraft en per kerende post mocht Rick Burgering vrij naar het Quick doel lopen. Hij faalde oog-in-oog met doelman Mauro Minnaard niet en zo stond het al 3-0 bij de rust.

Bij Quick zullen er harde woorden gevallen zijn, waar men tijd genoeg voor had. Door een blessure kon een van de neutrale assistenten niet verder en moest vervangen worden. John Peeters was toevallig aanwezig en na enige tijd kon hij de taak langs de lijn overnemen. Quick moest zich herpakken en weer gaan spelen zoals het in de nacompetitie de wil op kon leggen aan de tegenstanders. Dit leek al binnen een minuut na de hervatting te lukken. Raymond Baten nam een vrije trap snel en stuurde Rachid Bouyaouzan alleen naar doelman Davy Schilperoort en schoof de bal beheerst in het doel. De net gestartte John Peeters had echter buitenspel geconstateerd, waardoor het doelpunt niet doorging.

Toch leek de boodschap doorgekomen te zijn, want waar eerst Nabil Hadui een grote kans had gemist, schoot even later Marc Boshoff bekeken de 3-1 alsnog binnen. Quick wisselde hierop en Yvo Zuurmond en Philip Kouwenhoven verlieten het veld voor de ervaren Sijbren Bartlema en Joost de Gelder. Quick begon de druk op te voeren, maar bleef slordig in de passing. In een snelle uitbraak leek na een uur spelen Vitesse Delft de wedstrijd in het slot te gooien, maar hun treffer werd ook wegens buitenspel geannuleerd. Nabil Hadui kreeg hierop een kans, maar wilde zijn aktie tever zelf doorvoeren en Rachid Bouyaouzan zag zijn schot net naast gaan. Ook Marc Boshoff kon een voorzet net niet genoeg naar beneden koppen en zag de bal ook doel missen. Hierop kreeg Bouyaouzan weer een vrije schietkans, maar ditmaal ontbrak de kracht en kon doelman Schilperoort de bal eenvoudig keren.

Ondanks dat een doelpunt van Quick in de lucht hing, bleef het zichzelf in de problemen brengen in de opbouw. Een verkeerde inspeelbal werd weer eenvoudig onderschept en Jevon Blijd werd meteen richting het Quick doel gestuurd. Hij legde de bal breed op de meegelopen Rick Burgering, maar in een uiterste poging kon Govert Lonzième de bal nog wegwerken. Ook ditmaal was het slechts uitstel voordat de beslissing viel, want na 66 minuten spelen volgde deze alsnog. Eerst werd weer dom balverlies geleden, waarna achterin vergeten werd de steekbal weg te werken. Jevon Blijd maakte hier dankbaar gebruik van en schoot de beslissende 4-1 tegen de touwen. Kort hierop had Burgering zelf de 5-1 nog op de schoen, maar doelman Mauro Minnaard redde katachtig.

Hierna wilde Quick nog wel, maar bleek het niet effectief genoeg om de spanning terug te brengen. Uit een hoekschop kwam Joost de Gelder een teenlengte tekort om een teruggetrokken bal binnen te werken en even later werd een vrije trap van Raymond Baten stijlvol tot hoekschop gewerkt door doelman Schilperoort. De vermoeidheid begon toe te slaan in het slotkwartier bij de roodhemden, maar de Haantjes lieten niet zien er nog echt in te geloven. Wel waren er enkele mooie aanvallen, maar echte kansen ontbraken. Hierdoor bleef Vitesse Delft betrekkelijk eenvoudig overeind en won het toch enigszins verrassend met een ruime 4-1. Gezien de werklust en de effectiviteit voor het doel is dit ook niet onterecht en sluiten de Haantjes hun seizoen toch met een smetje af, maar wordt de promotie als grootste prijs gezien. Toch zullen vele spelers van Quick op de finaledag nog actief zijn, wanneer ze met Quick O21 tegen Forum Sport spelen.

Vitesse Delft behaalt hierdoor voor het eerst de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi en zal op zaterdag 10 juni op het veld van SVC ’08 uitkomen tegen Westlandia en kan een wat flets seizoen toch nog een hoop kleur geven.

Opstelling Quick:
Mauro Minnaard, Virgil Tjin-Asjoe (Govert Lonzieme), Yvo Zuurmond (Joost de Gelder), Noah Munier, Pepijn van Zwieten de Blom, Raymond Baten, Marc Boshoff, Philip Kouwenhoven (Sijbren Bartlema), Can Memisoglu, Rachid Bouyaouzan, Nabil Hadui

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon