Quick vergeet te winnen van FC Rijvogels

Gepubliceerd op 08 augustus 2017 door Marcel de Kler

Op de fraaie accomodatie van FC Rijvogels werd de oefencampagne van Quick een vervolg gegeven, waarbij de technische staf met name benieuwd was hoe ver de ploeg is na anderhalve week trainen. De Katwijkers degradeeerde uit de Derde Divisie, maar beschikken wel over een sterke ploeg. Trainer Paul van der Zwaan had na afloop gemengde gevoelens over de remise, maar was zeer content met de manier waarop gespeeld was.

Vanaf meet af aan nam de Haagse ploeg het initiatief en lieten de bal snel rondgaan. FC Rijvogels kwam er niet aan te pas en werd volledig weggespeeld door een zeer goed spelend Quick. In deze fase vergat Quick zichzelf te belonen met doelpunten. Uit de fraaie aanvallen had het binnen 5 minuten al raak moeten zijn, maar het vizier van Nabil Hadui stond nog niet scherp genoeg. Binnen het half uur leek er weer een niet te missen kans, maar na een mooie aanval kreeg Nabil Hadui de bal verkeerd op de voet, waardoor deze van dichtbij naast het doel verdween.

Na een half uur spelen greep FC Rijnvogels trainer Hein de Heek in en voerde een dubbele wissel door en liet zijn ploeg fysieker spelen, op het randje van wat mocht van de arbiter. Quick leek wat van slag door het meer fysieke spel, waar het zaterdagvoetbal zijn hand echter niet voor omdraait. Tot de rust werd een buitenspel doelpunt van de gastheren afgekeurd en stond Jari Puister nog in de weg bij een aanval. Verder kreeg Sijbren Bartlema nog een enorme kans, maar schoot in het zijnet, waardoor de rust met de brilstand werd gehaald.

Tijdens het nuttigen van de thee werd een nieuwe taktische variant door de technische staf van Quick tevoorschijn getoverd en hadden de Haantjes een beter antwoord op het spel van FC Rijvogels. De overhand werd snel weer genomen en binnen enkele minuten was het nu wel verdiend raak voor Quick. Na een snelle opbouw over de linkerflank werd nabil Hadui met een perfecte steekbal achter de verdediging gelanceerd en schoof hij de bal beheerst en verrassend van 20 meter langs de kansloze Katwijkse doelman; 0-1.

Quick ging door en was enkele minuten later dichtbij de tweede treffer. Can Memisoglu zag dat FC Rijvogels doelman Verkerk de winnaar was van zijn 1 op 1 duel. Tien minuten na de hervatting werd het toch enigszins verrassend gelijk, na een fraaie aanval van FC Rijnvogels. Nadat het spel snel verlegd was, volgde een perfecte teruggelegde bal op Stoep, die de 1-1 kon aantekeken.

De Haantjes bleven hierna de betere ploeg, maar wisten het doel niet te vinden. Can Memisoglu kreeg nog enkele grote kansen, maar vond of doelman Verkerk op zijn weg, of schoot naast het doel. Het vertoonde spel gaf echter zichtbaar vertrouwen aan een genietende technische staf van Quick. Er werd nauwelijks een kans weggegeven in een aantrekkelijke wedstrijd, al kregen de gastheren vlak voor tijd nog een goede schietkans. Doelman Jari Puister liet zich niet verrassen en voorkwam een onverdiende nederlaag. Voorin zal effectiever met de kansen omgegaan moeten worden, want anders kan je simpelweg niet winnen.

Voor beide trainers eindigde dus een zeer nuttige oefenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel, waarbij ze vast de nodige aandachtspuntjes hebben genoteerd. Komende zaterdag gaat Quick op bezoek bij Ter Leede en treft hierin dus weer een kanshebber voor de titel in de zaterdag Hoofdklasse. In Sassenheim zal om 14.30 uur afgetrapt worden.