Quick komt te kort tegen Ter Leede en verliest nipt

Gepubliceerd op 12 augustus 2017 door Marcel de Kler

In de voorbereidingsperiode volgen wedstrijden elkaar vaak in hoog tempo op en voor de Haantjes is het niet anders. Het geeft de trainers ook de kans om  veel spelers te kunnen uitproberen en vandaag was daarin geen uitzondering. Bij Quick ontbrak een aantal basisspelers van afgelopen wedstrijd en mochten anderen aantonen klaar te zijn voor Quick 1.

In de eerste helft werd nog best aardig gespeeld door Quick en deed het zeker niet onder voor de ambitieuze Hoofdklasser uit Sassenheim, dat vorig seizoen op een haar na promotie miste. De mannen van Paul van der Zwaan konden enkele goede kansen creëren, maar werd dan zeer vaak teruggevlagd door de neutrale assistent, waar de Haantjes af en toe wel hun bedenkingen bij hadden. De beste kans was voor Marc Boshoff, die alleen voor de Ter Leede doelman gezet werd, maar faalde in de afronding.

Verder waren er weinig hoogtepunten en achterin had Quick de zaakjes op orde en liet de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk worden. Met een maagdelijke tussenstand werd zodoende genoten van de thee, waarbij de Haagse ploeg veel wisselde. In het tweede bedrijf speelde zodoende weinig spelers met ervaring en dit bleek net teveel krachtsverschil. Quick kon eigenlijk niet goed meer opbouwen en liep vooraf achter Ter Leede spelers aan en het was vooral tegenhouden.

Na een uur spelen werd de ban gebroken en kwam de thuisploeg op voorsprong. De Ter Leede spits werd de diepte ingestuurd en Quick dacht hierbij aan buitenspel, maar de neutrale assistent nu een keer niet. De spits schoof de bal beheerst langs de kansloze doelman Patrick Zunderdorp en zo werd het 1-0. Hierna sloot de Quick defensie de rangen weer en heeft Ter Leede nog 1 grote kans gekregen, die om zeep werd geholpen. Zelf konden de Haantjes aanvallen geen vuist meer maken, waardoor de wedstrijd terecht werd verloren.

Al met al toch een nuttige oefenwedstrijd, waarbij enkele spelers op hun tenen moesten lopen. De trainers hebben zodoende weer genoeg informatie opgedaan, die wellicht op zeer korte termijn al belangrijk is. Op woensdag 23 augustus kan Ter Leede immers de tegenstander van Quick worden in de tweede voorronde van de KNVB beker betaald voetbal. Dan moeten de Sassenheimers in de eerste voorronde nog wel eerst afrekenen met DHC. Eerst volgt volgende week nog een oefenwedstrijd op het eigen vernieuwde kunstgrasveld tegen TAC ’90.