Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Het Nieuwe Jeugdvoetbal Deel 9: De Competitie

Gepubliceerd op 03 april 2017 door Jeugdcommissie

Vanaf volgend seizoen gaat de KNVB naar een zogenaamde geboortejaarcompetitie toe (O8, O9, en het seizoen daarna ook O10, O11, en O12). Op termijn wordt de geboortejaarcompetitie over de gehele linie van het jeugdvoetbal ingevoerd. Deze geboortejaarcompetitie zorgt ervoor dat de speelsterkte per team beter kan worden bepaald en er meer gelijkwaardige wedstrijden en competities kunnen worden georganiseerd.

In heel Nederland zal er uniformiteit in de speeldagenkalender komen. Dat wil zeggen dat er vanaf de O8 drie bekerwedstrijden voorafgaand aan de competitie worden gespeeld en daarna wordt een najaars- en een voorjaarsreeks gespeeld. Elke reeks kent 11 wedstrijden waar teams maar één keer tegen elkaar spelen. De bekerpoules zullen worden ingedeeld op eigen niveau, zodat de behaalde resultaten bij een eventuele herindeling kunnen worden meegenomen. Daarnaast was al bekend gemaakt dat het seizoen voortaan pas in september begint en langer doorloopt met een flexibele winterstopperiode van zes weken, zie het KNVB bericht voor meer informatie.

De KNVB gaat van de O8, O9 en O10 competities wel de uitslagen bijhouden maar zal de standen en klassementen niet publiceren. Op deze leeftijd is de beleving van kinderen meer gericht op de wedstrijd zelf en het maken van een mooie actie of doelpunt in de wedstrijd dan dat ze zich bezighouden met het verloop van een heel seizoen. Omdat de KNVB de uitslagen wel bijhoudt, kan er goed ingedeeld worden op sterkte. Vanaf O11 en dus ook in de O12 competitie worden de uitslagen en klassementen gewoon gepubliceerd.

Quick zal het O12-1 team inschrijven voor de O13 competitie op heel veld.

Heb je vragen, mail ons op jeugdvoetbal@quick.nl. Deel 10 gaat over hoe Quick zich voorbereidt qua teams en ledeninstroom. Deel 8 vind je hier.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon