Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Het Nieuwe Jeugdvoetbal Deel 8: de benodigde materialen

Gepubliceerd op 31 maart 2017 door Jeugdcommissie

Quick investeert jaarlijks in materialen en met de voorbereiding op de nieuwe wedstrijdvormen voor O8 en O9 komend seizoen, nemen we het volgende in acht:

1. Ballen: Vanaf komend seizoen is de geadviseerde bal voor de O8 en O9 maat 4/290 gram. Het seizoen erna gaat ook de O10 met deze bal spelen. Op dit moment spelen de O9 en O11 teams met hetzelfde gewicht (290 gram) maar een maatje groter, maat 5. Vanaf seizoen 2018-2019 gaat O11 met bal maat 5/320 gram spelen en de O12 met bal maat 5/370 gram. Op dit moment heeft Quick nog een behoorlijke voorraad ballen maat 5/290 gram liggen. Deze zullen t.z.t. vervangen worden door de geadviseerde maten.

De KNVB heeft ook een idee over de spelvormen voor de jongste categorie voetballers, de Benjamini’s (O6) en de Benjamins (O7). De O6 zou op 1/16e veldjes 2 tegen 2 moeten gaan spelen en de O7 op 1/8e veldjes 4 tegen 4. De geadviseerde bal is maat 3/290 gram. Vooralsnog laat Quick het B&B spelsysteem ongewijzigd maar gaan ze wel bij voorkeur met een kleinere maat bal spelen.

2. Goaltjes: In de nieuwe wedstrijdvormen gaan alle jeugdcategorieën van O8 t/m O12 met pupillendoeltjes (5x2m) spelen. Komend seizoen kunnen er vier wedstrijden van de O8 en O9 categorie tegelijk gespeeld worden op één voetbalveld, dus acht goaltjes per voetbalveld. Het seizoen erna speelt O10 in hetzelfde systeem. Er zijn twee opties voor de indeling van deze wedstrijden op de zaterdag.

Optie 1 is om net als nu alle wedstrijden in de ochtend laten spelen op veld 2 en 3, dat zijn 8 wedstrijden tegelijk. Dat zal een hoop drukte en gezelligheid geven aan het begin van de dag maar de vraag is of deze mensenstroom goed verwerkt kan worden. De grasvelden worden ook op een andere manier belast omdat er doeltjes rond de middellijn komen te staan.

Optie 2 is om de O8 en O9 wedstrijden op één veld in te plannen, afwisselend veld 2 en veld 3 zodat beide goed kunnen herstellen van de doeltjes rond de middellijn. In de praktijk zullen er de hele dag pupillenwedstrijdjes gespeeld worden, wellicht leuk voor de interactie en betrokkenheid tussen de verschillende jaargroepen en daarnaast een betere verdeling van de drukte over de dag.

Een leuke puzzel voor het wedstrijdsecretariaat! Op dit moment gaan we uit van minimaal 16 pupillengoaltjes (waarvan het grootste deel al aanwezig is).

3. Belijning: In de nieuwe wedstrijdvormen vallen de velden net iets kleiner uit dan een kwart voetbalveld of een half voetbalveld. Dat betekent dat je de velden met losse belijning moet gaan afzetten. Op dit moment is nog niet bekend met welke oplossing de KNVB komt voor dit probleem. Als je met dopjes gaat werken, zijn er per veldje ongeveer 100 dopjes nodig èn een vrijwilliger die al die dopjes gaat neerzetten en opruimen. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten.

Heb je vragen, mail ons op jeugdvoetbal@quick.nl. Deel 9 gaat over hoe Quick zich voorbereidt qua competitie. Deel 7 vind je hier.
 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon