Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Het Nieuwe Jeugdvoetbal Deel 4: O8-O9-O10 speltechnisch

Gepubliceerd op 02 maart 2017 door Jeugdcommissie

Het pupillenvoetbal gaat meer lijken op pleintjesvoetbal: dynamisch, spannend en leuk. Veel balcontact, veel dribbelen, hoge snelheid en dus grote betrokkenheid bij het spel. Vanaf een jonge leeftijd gaan kinderen sneller hun techniek en tactisch spelinzicht ontwikkelen. De wekelijkse wedstrijd wordt een voetbalfeestje waarbij het niet meer gaat om klassementen en standen maar om die mooie actie of dat geweldige doelpunt. Daarnaast zet de KNVB nog meer in op de rituelen rond een wedstrijd: voorafgaand aan de wedstrijd handen schudden en na afloop een high five voor de leuke wedstrijd.

De aftrap wordt genomen in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf de eigen helft. Wanneer de keeper een bal vangt die niet is uitgegaan mag de keeper het spel voortzetten door de bal te gooien, passen of uit de handen te schieten. De achterbal wordt vanaf de grond genomen door de bal te passen of te schieten. Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten vanaf het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. Bij een doelpunt vindt de aftrap plaats in het midden van het veld. Als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal ingedribbeld. Een vrije bal mag ingedribbeld, gepasst of geschoten worden. Een terugspeelbal mag door de keeper niet opgepakt worden. Bij een overtreding wordt een vrije trap door de tegenpartij genomen. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop (7 meter) worden toegekend. De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting. Na afloop van de wedstrijd kunnen er door beide teams strafschoppen worden genomen.

De KNVB heeft een korte animatie gemaakt met alle informatie overzichtelijk op een rij. 

Heb je vragen, mail ons op jeugdvoetbal@quick.nl. Deel 5 gaat over de praktische veranderingen voor O11-O12. Deel 3 vind je hier.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon