Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Rechtsbuiten houdt de nul tegen koploper JVOZ, keepersprobleem Quick opgelost.

Gepubliceerd op 12 november 2016 door Marco van Leeuwen

Het begin was duidelijk voor de bezoekers. Goed combinerend en met een hoog tempo dicteerde JVOZ het spel. Quick werd achteruit gedrongen. Na 10 minuten moest gelegenheidskeeper Wesley voor het eerst handelend optreden. Nog geen twee minuten later, in de eerste tegenaanval van Quick kon Derek Lennaert aanspelen die na een karakteristieke versnelling met een geplaatste schuiver in de verre hoek de 1-0 aantekende. Tegen de verhouding in. Nog twee minuten later opnieuw een uitbraak van Lennaert, ditmaal een lage voorzet producerend en waar de verdediging van JVOZ mistastte wist Rick als een echte spits wel toe te slaan, een riante 2-0 voorsprong tot gevolg. En die voorsprong zorgde ervoor dat Quick beter in het spel kwam en zich meer en meer aan de druk van JVOZ wist te ontworstelen. De bezoekers uit Vlissingen waren duidelijk even de weg kwijt. Vijf minuten voor rust leek een kopballetje van Diego op Lennaert net iets te kort. De bal die voor iedereen onmogelijk haalbaal zou zijn geweest was voor het blonde fenomeen nog binnen bereik. Met een fraai boogballetje werd de Zeeuwse keeper opnieuw verschalkt, 3-0. Niet meer tegen de verhouding in.

Onder het thuispubliek werd inmiddels druk gespeculeerd. Wat had vader Han met de wastas gedaan die pas donderdag door Lennaert mee naar huis was genomen en die bij het opendoen zowel het brandalarm als de koolmonoxidemelder had laten afgaan? Was het uiteindelijk inderdaad de gebruikte Zwitsal wasverzachter die een verlammende uitwerking op de Zeeuwen had gehad?

Quick bleek ook in het tweede bedrijf ijzersterk. De verdediging stond goed en gaf nauwelijks iets weg. Iedere tweede bal was voor de Haantjes. Al vrij snel leverde Lennaert alweer een prima voorzet af, Rick kreeg zijn schoen er nog tegen maar wist het net niet te vinden. Het was prijzenswaardig om te zien hoe JVOZ bleef voetballen. Een zwabberschot in de 8e minuut werd door Wesley gepareerd en de rebound werd door de gasten gelukkig van Nieuw Hanenburg afgeschoten. JVOZ werd echter toch sterker. Een kopbal verdween net naast. “Das Glück eines tüchtigen Torwarts,” zouden onze oosterburen zeggen. Quick antwoordde met een schot van Diego in de handen van de keeper, gevolgd door wederom een hachelijke situatie voor het doel van Wesley. Het Zeeuwse kanon stond vandaag gelukkig niet scherp afgesteld. Nog een kwartier en Quick zou JVOZ de eerste nederlaag van het seizoen kunnen toebrengen. Die zege kwam wel heel dichtbij nadat de bezoekers de noodrem nodig hadden om Lennaert af te stoppen. Na een korte scrum was het uiteindelijk Jona de bal in handen kreeg en de strafschop mocht nemen. De keeper stopte en ook de rebound van Jona ging over. Het slotakkoord was wederom voor Quick. In dezelfde aanval werd een lage voorzet van links gevolgd door een identieke van rechts. Het net werd echter niet meer gevonden, zo bleef het bij 3-0.

Een wel zeer fraaie zege van het collectief! Hard gewerkt, lekker gekeept, scherp verdedigd en bij vlagen leep gespeeld. Een selectie met mogelijkheden. Op koers!

En het blonde fenomeen? Was alweer naar huis. Onder de wol. Had het koud.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon