Quick JO17-1 struikelt opnieuw over onderschatting, grensrechter man van de wedstrijd

Gepubliceerd op 09 april 2017 door Marco van Leeuwen

Ja, in het gemoedelijke Gemert (2x zachte g) zou het gaan gebeuren, tegen de laaggeplaatste dorpsvereniging, verder weg van ieder denkbare snelweg in Nederland kun je niet komen. Erop en erover, 2e plaats op de ranglijst en 3e periode veiligstellen, feest in de bus terug. Het hele draaiboek lag klaar. Bijna althans. Een schoonheidsfoutje dat er zo ongeveer na de aftrap nog een noodgrensrechter van de tribune afgesmeekt moest worden of een veeg teken?. J.S. nam in ieder geval zijn verantwoordelijkheid, deed wat ie kon, totdat de straf fluitende leidsman hem de mond snoerde. Vanaf dat moment moesten de jongens het zelf doen. Maar er was vooralsnog niets te merken van wat er op het spel stond. Het zonnetje scheen lekker, de sfeer was relaxed……

Het fysiek sterke Gemert begon gretig en Quick uitermate slap en rommelig. Zomeravond voetbal. Na 7 minuten kon het eerste handelende optreden van Max worden genoteerd na een gevaarlijk Brabants schot. Twee minuten later besloten die lollige Brabanders onze jongens een beetje zand in de ogen te strooien (dit soort humor was toch alleen aan Hollanders voorbehouden?) Vanuit een volstrekt ongevaarlijke situatie op randje strafschopgebied kopte de thuisploeg de bal met een mooi boogje over de eigen goalie, 0-1. Het sein voor Quick om het nog rustiger aan te doen. Wonder boven wonder kwamen de mannen uit het verre Den Haag nog een paar keer goed door op links en werden er zowaar nog een paar mogelijkheden gecreëerd. Na een klein half uurtje deden de Brabo’s er een schepje bovenop en sloegen genadeloos toe door Quick uit een corner de 0-2 binnen te laten rommelen (echte spitsengoal van Ricky, dat wel). Genoeg geweest dachten onze Brabantse vrienden en gaven prompt wat meer gas. Uit een corner vijf minuten voor rust alvast een balletje op de paal. En kort daarna werd  de Quick verdediging wederom verrast na een verre inworp. De bal viel ongelukkig op de hand van Emilio en zo kon de thuisploeg op slag van rust uit een penalty de aansluiting binnen schieten.

De nog rustige 5e colonne zag wat er moest gebeuren. Pressie spelen, op de helft van de tegenstander voetballen, tandje bijschakelen. Passie! Jaaah.

Ook de 2e helft bleef Quick achteruit lopen. Gemert speelde nog wat met de bezoekers door twee enorme kansen te missen, waarvan vooral de tweede tamelijk onvoorstelbaar moeilijk te missen was. Bob keek schichtig om zich heen op zoek naar Brabantse Belchinezen maar kon nog niets ontwaren. Zowaar aan de andere kant nog een bal op de lat en jawel na 20 minuten de onvermijdelijke gelijkmaker na mistasten in de verdediging. Verder was het van twee kanten niet om aan te zien. Totdat Gemert vlak voor tijd nog een keer mocht profiteren van fouten in de verdediging, 3-2. Verdiende nederlaag. We waren gewaarschuwd. Slechtste wedstrijd van het seizoen!

Waar we vorige week nog hoog opgaven van gogme en al hetgeen geleerd was in dit seizoen rest nu even bezinning. Het kan verkeren. Zonder de wil om te winnen kun je alleen maar verliezen. Bepaalde dingen komen niet vanzelf, daar moet je hard aan werken, met het mes tussen de tanden en vooral met z’n allen. Misschien moeten de mannen daar zelf een keer goed over nadenken en het er misschien een keer met elkaar over hebben.

Ben er zelfs na 24 uur nog niet helemaal overeen. Daar kunnen het mooie weer, Max Verstappen en PECZwolle helemaal niets aan veranderen. Goed om even twee weken afstand te nemen. Vanavond Troostchinees. Fijne Paasdagen!