Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO17-1 boekt solide zege in Spijkenisse

Gepubliceerd op 08 oktober 2017 door Marco van Leeuwen

Door de tunnel, over de Oude Maas, linksaf. De lucht wordt donkerder, de regen heviger en het landschap leger. Alleen de echte liefhebbers wagen zich hier. Als je inmiddels al tien minuten van je navigatiescherm bent afgereden komt het Jaap Riedijk sportpark in zicht. Einde van de wereld of…. laatste halte voor Parijs.

De mannen hadden er gelukkig zin in. Na een weekje lekker trainen tijd om die zure zeperd van Venlo weg te spelen. Een scherp openingsoffensief dus, met direct een balletje onderkant lat. Nog geen twee minuten later vanaf de linkerkant een afgemeten voorzet van Elano op Yannick die met een geweldige kaats Lennaert wist te bedienen. Met een strak schot in de verre hoek zette hij Quick op voorsprong. Leek wel een strafcorner uit het boekje: strak aangespeeld, fluwelen stop en direct uitgehaald. Nog geen tien minuten later was Lennaert weer los en bracht ditmaal Elano in stelling. Met het vizier dan nog niet helemaal op scherp ging zijn schot over. Daarna kreeg Quick meer mogelijkheden om de score uit te bouwen. Gaandeweg de eerste helft echter worstelde Spijkenisse zich meer en meer onder de Haagse druk vandaan, zonder daarbij echt heel gevaarlijk te worden.

Inmiddels ging het steeds harder regenen. En dat op echt gras. Zo was voetbal ooit bedoeld. Zou toch nog wel eens een lastig potje worden voor de kunstgrasspecialisten van Quick. Ook voor de meegereisde supporters trouwens.

De tweede helft pakte Spijkenisse het initiatief en dwong keeper Laurens met een gevaarlijk schot tot het uiterste. Quick moest even opletten. Vlak daarna stuurde Giorni via een mooi steekballetje Lennaert weer eens op avontuur. Deze keer besloot de blonde Bolt het direct af te maken, met een fraaie penseelstreek tekende hij voor 0-2.  Omdat Spijkenisse moest komen kwam er meer ruimte om te voetballen en dat was in het voordeel van Quick. Deze keer geen lange ballen naar voren. Door met het “puntje naar voren” te spelen kwamen er meer aanspeelmogelijkheden op het middelveld. En daarmee ook meer kansen. Giorni, Elano en Lennaert waren er dichtbij. Werk aan de winkel voor de Spijkse keeper.
Spijkenisse hield eveneens mogelijkheden maar was onzuiver in de afronding, tot vijf minuten voor tijd althans. De thuisploeg mocht over links ver komen en het balletje breed werd binnengetikt, 1-2. De doorweekte toeschouwers ontwaakten uit hun staat van onderkoeling: het ging nog even spannend worden! Quick was echter vastberaden om de winst niet meer uit handen te geven. Tekenend daarvoor was de wijze waarop Derek zich op de helft van de thuisploeg sterk vrij speelde en Lennaert weg stak. Zijn voorzet op maat werd door Elano als vroeg verjaardagscadeau dankbaar aanvaard en in de touwen gejaagd, 1-3.

Ondanks de lastige omstandigheden een degelijke overwinning met een prima inzet en in alle linies scherpte in de duels. Vanuit die basis werd er redelijk goed gevoetbald met als hoogtepunten drie prachtige goals. Hopelijk kunnen de mannen hier volgende week thuis tegen Alexandria ’66 (aanvang 12:15) een passend vervolg aan geven.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon