Houdini act houdt Quick JO17-1 in de race

Gepubliceerd op 25 maart 2017 door Marco van Leeuwen

Heerlijk weer, mooie accommodatie, lekker veld en twee ploegen die vol voor de winst zouden spelen. Spektakel verwacht…Het beloofde een aangename middag te worden. En dat werd het!

Quick speelde in het eerste bedrijf verzorgd en was scherp in de duels. Meer dan enkele schietkansen leverde dat voorlopig niet op. Alleen via haar snelle aanvallers was gastheer Westlandia slechts sporadisch gevaarlijk. In de 18e minuut liet Delano via een mooie pass de net weer fit verklaarde Lennaert z’n hamstrings even goed testen en dat leverde direct resultaat. Karakteristiek; op snelheid door en koelbloedig afronden, 0-1.  Nog geen 5 minuten later was het dit keer de uitstekend spelende Faisal (JO15-1) die Lennaert wist te bereiken met een fraaie steekbal. Over links, de lange hoek lonkend, trekker overgehaald, 0-2. Hoezo effectief? Quick op rozen. Westlandia moest komen en voerde de druk wat op, na een half uur spelen resulterend in een mooie individuele actie vanuit het middenveld met een schot net voorlangs. Deze waarschuwing bleek achteraf niet helemaal te zijn opgepikt door onze mannen. Voorlopig dartelde Quick nog even voort. Vlak voor rust was het weer genieten geblazen. Een mooie combinatie van Delano met Faisal bracht Delano in stelling, de paal hield de Naaldwijkse hoop echter levend. Direct daarna was het Lennaert, op zoek naar z’n hattrick, die al liggend de bal op de lat wist te werken. Met een 0-3 of 0-4 voorsprong had de wedstrijd gespeeld geweest.

Hoewel in de rust gewaarschuwd voor nog meer inzet en opportunisme van de thuisploeg begon Quick veel te makkelijk aan de 2e helft. Duels werden onvoldoende aangegaan en alle 2e ballen waren voor Westlandia. Deze Haagse hooghartigheid had al na 5 minuten afgestraft kunnen worden, echter op miraculeuze wijze wist de thuisploeg vooralsnog niet te scoren. Een paar minuten later was het wel raak, 1-2. Quick moest uit een ander vaatje tappen om niet onder de voet te worden gelopen. Westlandia rook bloed en na opnieuw een lange bal was de snelle linksbuiten los en kon de gelijkmaker worden aangetekend. Quick bleef achteruit lopen en bij de volgende uitbraak van de thuisploeg werd de bal uit het strafschopgebied gegleden maar werd daarbij ongelukkig hands gemaakt. De verzilverde penalty zette de wedstrijd volledig op z’n kop. In plaats van pressie te spelen of desnoods de wedstrijd dood te maken had Quick vanuit een te comfortabele zetel een zekere overwinning in 20 minuten volledig weggegeven. Ongelooflijk. Meestal krijgen trainer en team de boel na een dergelijk verval niet meer aan de praat. Meestal…. Met Tim, Emilio en Yannick (JO15-1)  inmiddels in de ploeg moest Quick met een uiterste krachtsinspanning het tij zien te keren.  Een aantal standaardsituaties bleken gelukkig soelaas te bieden. De hoog indraaiende vrije trap van Derek vanaf de rechterkant bleek voor de keeper te lastig, 3-3 met nog ruim 10 minuten te gaan. Het spel golfde nu in hoog tempo op een neer; de winst kon letterlijk beide kanten op. Vlak voor tijd leek Westlandia de wedstrijd te beslissen, echter deze keer bracht de lat redding voor Quick. In de tegenaanval mocht Yannick alleen door op de keeper. Zijn poging werd gesmoord. De thuisploeg leek daarna te tekenen voor een gelijkspel maar het was uiteindelijk toch Quick dat echt in dying seconds uit een corner, gevolgd door een scrimmage in het doelgebied, via Wesley de overwinning binnensleepte. Beetje gestolen, dat wel.

Het verval in de 2e helft zal door de staf zeker nader worden geanalyseerd en besproken. Het goede nieuws is in ieder geval de brede selectie om hier en daar wat op te vangen, de prima spelende jongens uit JO15-1 en de stand op de ranglijst. We zijn nog in de race. Wel iets meer poetsen als het moet, stelletje goudhaantjes!

Volgende week nodig revanche, thuis tegen Quick Boys, 14:30.