Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

De cricketvoorzitter spreekt; Farewell to our (grass) playground!

Gepubliceerd op 11 juni 2018 door Krijn Vrolijk

De buitenbar is al weg, maar je rook het gras nog dit weekend. Mooi kort gemaaid zoals dat behoort voor cricket, de bomen op de achtergond met het licht van de ondergaande zon en cricketers die een wedstrijd spelen. Cricketveld 1 met gras; wat een geweldig beeld!

Dit weekend konden we nog 1 keer genieten van dit grasveld. Sowieso konden we afgelopen dagen de breedte en de kracht van cricket op Quick zien. Vrijdagavond de laddercompetitie met de jeugd en daarna BBQ met ouders op de summer night. Gezellig ook met de aanwezigheid van veel voetbalteams. Zaterdagochtend de 65 tip&runners olv Olaf van Ede, gevolgd door Quick-2 met een mooie win op Hercules, winst U-15 op VOC met partnership van Joris en Olivier van 179. En afsluiten met de wedstrijd T20 van onze hoofdmacht tegen HBS. Dat liep een beetje als het afscheid van Johan Cruijff.. anyway. Gefeliciteerd buren! Well played.

Allemaal hebben we herinneringen rond dit veld, zowel individueel als collectief. Op dit veld staan immers ook de voetstappen van onze historie. Diverse landskampioenschappen wo die van 2013 en 2014 die we hier vierden, bij de dames zelfs nog in 2015 en 2017 of wat dacht je van de slag van Han Poot, de ‘zes van Bertsch’, maar ook Tendulkar die hier met India tegen NL elftal speelde, de 6 zessen van Reekers op Lubbers en natuurlijk de legendarische tie van de Zomi tegen VCC, maar ook de ‘voetje tiks’ van ons allen op dit gras. En zo zijn er nog zo veel meer recentere herinneringen.

Zoals pas geleden nog natuurlijk het grote sport- en feestfestijn ZAMIX en de vele wedstrijden die dit seizoen hier weer hebben plaatsgevonden.

De kracht van het heden en historie van onze club is verbonden met dit veld. Maar ook een club met een rijke traditie zoals de onze kijkt naar de toekomst. Het kunstgras hoort daarbij. Er komt straks gewoon weer een buitenbar en wij spelen door het kunstgras volgend jaar eindelijk het hele seizoen echt thuis en gaan zo nieuwe herinneringen maken op het kunstgras veld.

Maar eerst nog genieten van dit seizoen en kijken wat onze hoofdmacht gaat doen. De rit is nog bumpy met teveel verloren wedstrijden maar ook met winsten op ACC en VRA. Daarnaast had er meer ingezeten tegen Excelsior’20 en HCC. Als het team in de nieuwe samenstelling meer in balans komt gaan we nog mooie dingen zien dit seizoen. We zien in ieder geval hoge totalen bij Jay en Lesley en afgelopen weekend een mooie 50 bij Daan.

De dames hadden bijna het kampioenschap van T20 geprolongeerd, maar in een bloedstollende finale (in de 14 van de laatste 15 ballen wist VCC geen run te maken en vielen er 2 wickets) won VCC van de Quick dames. Jammer natuurlijk maar wel trots op de dames met de tweede plaats. Voorts verrast de ZOMI die 4 van de 5 wedstrijden heeft gewonnen. Een troetelteam van wat oudere talenten met veel potentie.

Qua jeugd is leuk te melden dat de cricketacademy begint te lopen en waarbij onze coaches Jay, Sean en Pieter elke dag onze jeugd de juiste skills en mentaliteit -met of zonder schriftjes- bijbrengen. Heel blij met deze jongens! De jeugd waar überhaupt weer verrassende dingen zijn gebeurd waar bij de U-17 Govert 99* runs had en Teun 5 wickets wat dacht je van het Partnership van 179 voor Joris en Olivier in U-15 en een zesje van Berckan toen hij al 49 runs had!

Cricket leeft dus op Quick. Elk weekend komen er weer nieuwe herinneringen en hoogtepunten bij. Of dat nou op gras is of kunstgras. Vaarwel grasveld maar ik kijk al uit naar de nieuwe legendarische cricketmomenten op het nieuwe kunstgrasveld!

(door Guido Landheer)

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon