Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

The tea

‘The Tea’ is een belangrijk cricketfenomeen!
Voor de kinderen in de zomer zeer belangrijk om na een uur of wat concentratie en spanning even te rusten en wat te drinken.

Het is de bedoeling dat beide teams samen wat eten en drinken – dus niet ieder team apart – maar juist gezellig bij elkaar. De ouders die voor de tea zorgen, zetten ook de tafels en stoelen gereed en dekken de tafels.

De tea bestaat bij voorkeur uit iets hartigs en/of iets gezonds. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: broodje knakworst, aardbeien en een stukje chocolade of bijvoorbeeld tosti, watermeloen en snoepje, broodjes kaas, cherry-tomaatjes, paprika, komkommer en iets zoets. Kortom: leef je uit!

Meestal ben je tussen de 15 en 20 euro kwijt voor de tea (het is voor de tegenpartij en je eigen team, dus je hebt met aardig wat kinderen te maken).
De tea is een gezellig en belangrijk onderdeel van cricket.
Denk ook aan iets te drinken, vaak wordt op Quick wel een jerrycan limonade klaar gezet.

Traditioneel British, zijn de ‘cucumber sandwiches’. Op Google is ruime inspiratie voorhanden...

Alle ouders worden ingedeeld om allemaal één of twee keer een tea te verzorgen. Mocht niet iedereen even vaak aan de beurt komen, dan kan je de kosten van de tea eventueel onderling afrekenen.

De teamouder stelt een rooster op voor de tea (en ook voor het scoren en rijden).